Zimske gume: šta treba da znate

17 oktobar

Zasto Zimske Gume

Zimske gume: šta treba da znate

Sneg, led i jaka kiša; vožnja u opasnim uslovima često čak i najbolje vozače čine nervoznim. Zimske gume unapređuju bezbednost u vožnji i svakako doprinose mnogim drugim aspektima vezanih za ekonomičnije i bezbednije upravljanje vozilom. Pošto se relativno skupa kupovina može činiti kao značajna finansijska obaveza, pre nego što se rastanete od svog novca, želite da imate što je više moguće praktičnih informacija o prednostima i mogućim manama vezanih za zimske gume. U ovom lako razumljivom vodiču, naćićete apsolutno sve što Vam je potrebno da znate pre kupovine, odnosno šta zimske gume zapravo znače za Vaše vozilo. Otkrijte:

KUPOVINA NOVIH GUMA

17 oktobar

Kupovina Guma

Šta treba da proverite pre nego što se odlučite na kupovinu novih guma ⇓

Nove gume mogu biti skupe, ali i neophodne za Vaše vozilo. Stoga nije iznenađujuće da se možete naći u iskušenju da se odlučite za najjeftiniju kupovinu guma koju možete naći. Ali, kupče, budi oprezan; kako kaže stara izreka „koliko para toliko muzike“, a trenutna ušteda može, dugoročno, imati kao posledicu veće troškove. Izbor pravih guma ne tiče se samo bezbednosti, on utiče i na ekonomičnost potrošnje goriva, upravljanje i zaustavni put, kao i na udobnost i kvalitet vožnje. Pre nego što se odlučite za kupovinu guma koja se čini previše povoljnom da bi bila istinita, informisaćemo Vas o svim odgovarajućim proverama koje treba izvršite kako biste izbegli neprijatna iznenađenja (i troškove) u periodu nakon kupovine. Naši stručnjaci su tu kako bi Vam pomogli da kupite gume koje Vam najbolje odgovaraju. Kontaktirajte nas na 021/6395111 (ovde)

Zašto su važne zimske gume

05 oktobar

MichelinAlpin5

Da biste zaštitili sebe, svoju porodicu, automobil i sve učesnike u saobraćaju morate imati zimske gume. Zimi je broj saobraćajnih nesreća 6 puta veći nego leti! Saznajte nešto o prednostima zimskih guma jer je to važno za vašu bezbednost. 

Imajte na umu: bilo da je na putu sneg, led, raskvašen sneg ili samo voda, zimi gume slabije prijanjaju i imaju znatno smanjene ukupne performanse.

Zimske gume su konstruisane tako da efikasno odvode vodu sa puta i tako smanje rizik od akvaplaninga. Toplota koja nastaje usled trenja guma i podloge topi vrhove ledenih kristala i stvara tanak ali klizav sloj vode između guma i podloge. Minijaturne pore koje se nalaze u gazećoj površini zimskih guma konstruisane su tako da efikasno odvode vodu čime obezbeđuju veću stabilnost vozila na mokrom putu.

Produžena Garancija TAB akumulatora

01 oktobar

TAB Akumulatori

Nakon višegodišnjeg razvijanja savremenih i pouzdanih procesa proizvodnje, koji su rezultirali izuzetnim povećanjem kako kvaliteta, tako i pouzdanosti u radu.

Garantovani radni vek akumulatora produžen je kod sledećih pozicija:

 • Topla ENERGY* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
 • Topla TOP* program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!
 • Vesna POWER* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
 • Vesna PREMIUM program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!
 • TAB POLAR* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
 • TAB MAGIC* program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!

Održavanje dizel motora u zimskim uslovima

22 septembar

Odrazvanje Dizel Motora Zimi

Sa dolaskom zime i niskih temperatura ponovno se aktualizuje pitanje “smrzavanja” dizel goriva u takvim uslovima. Naime, brojni vlasnici automobila sa dizel motorom su već iskusili problem sa “smrzavanjem” goriva, kada nisu mogli pokrenuti svoje automobile. 

Dubina šare guma

03 septembar

Dubina Sare

Kao što je od ranije poznato, prema novom "Pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima" koji se primenjuje od 4.5.2012. godine navodi se, pre svega, upotreba zimske opreme u periodu od 1. novembra do 1. aprila ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Zimska oprema takođe mora biti prisutna ukoliko se krećete van naselja, a ona podrazumeva :

- Četiri zimske gume za auto, čija dubina gazećeg sloja ne sme biti manja od 4 mm!

Vožnja po snegu

10 april

Michelin Snow

Imajte u vidu da je dodirna površina vaše gume i podloge veličine dlana, pa je zato izbor pravog zimskog pneumatika veoma važan.

Da bi vožnja po snegu bila bezbedna treba se držati nekoliko jednostavnih pravila:

 • Izbegavajte naglo skretanje.
 • Izbegavajte nagla ubrzanja—ubrzanje mora biti postepeno.
 • Izbegavajte iznenadna kočenja.
 • Ostavite dovoljno rastojanje u odnosu na vozilo ispred vas.
 • Kada vozite uzbrdo koristite viši stepen prenosa od onogo koji biste koristili po suvom vremenu.

EKSKLUZIVNO > MOMO RF SERIJA

21 mart
RF Serija

Momo Arrow Logo

RFSERIES ROTARYFORMEDsmall

Momo je oslanjajući se na pola veka iskustva u Moto sportu na tržište plasirao novu RF (Rotary Formed) seriju ultra lakih alu felni izuzetnih karakteristika. Sa tri potpuno nova modela, RF serija pruža nenadmašan spoj evropskog stila i kvaliteta završne obrade isključivo za ljubitelje sportskih automobila visokih performansi. 

RF serija koristi monoblok konstrukciju koja se izrađuje u specijalnim rotirajućim kalupima. Ovim postupkom postiže se izuzetna čvrstina i otpornost uz 20% manju težinu alu felne u poredjenju sa standardnom.

Novo - CONCORD VARIO XT-5

20 mart

Concord Vario XT 5 2

Nemački proizvođač auto sedišta za decu je lider u proizvodnji ovakve vrste opreme za vozila. Proizvodni program Concord obuhvata modele auto sedišta za decu od 0-12 godina odnosno od 0+ do 36kg težine.

Dečije auto sedište CONCORD VARIO XT-5Logo Concord

NAJJDENOSTAVNIJE I NAJSIGURNIJE SEDIŠTE 

 • Grupa: I/II/III
 • Uzrast: od 9 meseci do 12 godina
 • Težina: od 9 do 36kg

NEXEN Auto gume

19 mart

Nexen Gume

NEXEN GUME

Nexen Tire Logo 1Osnovana je 1942. godine pod imenom Heung-guma. Nexen guma Co s ponosom služi u industriji guma posljednjih 71 godinu. Kompanija je 1956. prepoznata kao prva korejske kompanija u proizvodnji guma.

Godine 1985 pogon u Yangsanu, Koreji počeo je proizvodnju radijalnih guma. 6 godina nakon toga, u saradnji sa OHTSU Tire & Rubber u Japanu, poboljšali su i unapredili razvojne i proizvodne mogućnosti.

Priprema vozila za put

17 jun

Priprema Vozila Za Put

 Pre polaska na put obavezan je pregled automobila pri čemu naročito treba obratiti paznju na:

 • uređaje za upravljanje
 • kočnioni sistem
 • stanje pneumatika

Novi sistem kategorizacije guma

19 maj

6.4 Tip2 Labels 140320

Od novembra 2012. godine jeuveden novi sistem kategorizacije guma. Kako bi kupci bolje razumeli šta tačno kupuju, pored dimenzija gume biće uvedene još tri oznake za: energetsku efikasnost (koliko utiču na potrošnju goriva), performanse na mokroj podlozi i buku koju generišu tokom kotrljanja.

GUME

PRONAĐITE VAŠE GUME >>>

Proizvođač
Sezona
Širina gume
Visina gume
Prečnik gume (R)
Reset

Alu-Felne

PRONAĐITE VAŠE FELNE >>>

Brend
Model
Prečnik felne
Širina felne
Raspon rupa
Reset

BUTON Zakazivanje Zamene Guma Gif 4