Dubina šare guma

03 mart

Dubina Sare

Kao što je od ranije poznato, prema novom "Pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima" koji se primenjuje od 4.5.2012. kada su u pitanju letnji pneumatici , Član 86. ovog Pravilnika navodi da dubina gazećeg sloja pneumatika mora biti viša od fabrički dozvoljene dubine označene TWI oznakama, odnosno ako iste ne postoje, najmanja dozvoljena dubina je 1,6mm.

Napominjemo da je u istom Članu ovog Pravilnika navedeno da pneumatici na istoj osovini vozila moraju biti jednaki prema proizvođaču, tipu, vrsti (letnji, zimski), konstrukciji (radijalni, dijagonalni i sa ukrštenim pojasevima), nosivosti i dimenzijama.

EKSKLUZIVNO > MOMO RF SERIJA

01 mart
RF Serija

Momo Arrow Logo

RFSERIES ROTARYFORMEDsmall

Momo je oslanjajući se na pola veka iskustva u Moto sportu na tržište plasirao novu RF (Rotary Formed) seriju ultra lakih alu felni izuzetnih karakteristika. Sa tri potpuno nova modela, RF serija pruža nenadmašan spoj evropskog stila i kvaliteta završne obrade isključivo za ljubitelje sportskih automobila visokih performansi. 

KUPOVINA NOVIH GUMA

17 oktobar

Kupovina Guma

Šta treba da proverite pre nego što se odlučite na kupovinu novih guma ⇓

Nove gume mogu biti skupe, ali i neophodne za Vaše vozilo. Stoga nije iznenađujuće da se možete naći u iskušenju da se odlučite za najjeftiniju kupovinu guma koju možete naći. Ali, kupče, budi oprezan; kako kaže stara izreka „koliko para toliko muzike“, a trenutna ušteda može, dugoročno, imati kao posledicu veće troškove. Izbor pravih guma ne tiče se samo bezbednosti, on utiče i na ekonomičnost potrošnje goriva, upravljanje i zaustavni put, kao i na udobnost i kvalitet vožnje. Pre nego što se odlučite za kupovinu guma koja se čini previše povoljnom da bi bila istinita, informisaćemo Vas o svim odgovarajućim proverama koje treba izvršite kako biste izbegli neprijatna iznenađenja (i troškove) u periodu nakon kupovine. Naši stručnjaci su tu kako bi Vam pomogli da kupite gume koje Vam najbolje odgovaraju. Kontaktirajte nas na 021/6395111 (ovde)

Produžena Garancija TAB akumulatora

01 oktobar

TAB Akumulatori

Nakon višegodišnjeg razvijanja savremenih i pouzdanih procesa proizvodnje, koji su rezultirali izuzetnim povećanjem kako kvaliteta, tako i pouzdanosti u radu.

Garantovani radni vek akumulatora produžen je kod sledećih pozicija:

  • Topla ENERGY* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
  • Topla TOP* program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!
  • Vesna POWER* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
  • Vesna PREMIUM program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!
  • TAB POLAR* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
  • TAB MAGIC* program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!

MICHELIN PRIMACY 4

27 mart

Primacy4 2

MICHELIN PRIMACY 4

SIGURNE KAO NOVE, PODJEDNAKO SIGURNE DO KRAJA ŽIVOTNOG VEKA

SUPERIORNA BEZBEDNOST

Izuzetne performanse kočenja i kada je nov i kada je istrošen

Sa jakom tehnološkom bazom u Primacy-u 3, Michelin je svojim novim pneumaticima podigao bezbednosne performanse na sledeći nivo. Primarni cilj francuskog proizvođača bio je da obezbedi trajne performanse pneumatika, od prvog korišćenja do guma do zakonske granice gazećeg sloja.

Iz tog razloga, Michelin je zatražio od dve nezavisne organizacije za testiranje, TUV Sud Automotive i Dekra, da sprovedu testove na gumama Primacy 4 i njegovim konkurentima koji su voženi na 2 mm gazećeg sloja.

NEXEN Auto gume

19 mart

Nexen Gume

NEXEN GUME

Nexen Tire Logo 1Osnovana je 1942. godine pod imenom Heung-guma. Nexen guma Co s ponosom služi u industriji guma posljednjih 71 godinu. Kompanija je 1956. prepoznata kao prva korejske kompanija u proizvodnji guma.

Godine 1985 pogon u Yangsanu, Koreji počeo je proizvodnju radijalnih guma. 6 godina nakon toga, u saradnji sa OHTSU Tire & Rubber u Japanu, poboljšali su i unapredili razvojne i proizvodne mogućnosti.

Priprema vozila za put

17 jun

Priprema Vozila Za Put

 Pre polaska na put obavezan je pregled automobila pri čemu naročito treba obratiti paznju na:

  • uređaje za upravljanje
  • kočnioni sistem
  • stanje pneumatika

Novi sistem kategorizacije guma

19 maj

6.4 Tip2 Labels 140320

Od novembra 2012. godine jeuveden novi sistem kategorizacije guma. Kako bi kupci bolje razumeli šta tačno kupuju, pored dimenzija gume biće uvedene još tri oznake za: energetsku efikasnost (koliko utiču na potrošnju goriva), performanse na mokroj podlozi i buku koju generišu tokom kotrljanja.

GUME

PRONAĐITE VAŠE GUME >>>

Proizvođač
Sezona
Širina gume
Visina gume
Prečnik gume (R)
Reset

Alu-Felne

PRONAĐITE VAŠE FELNE >>>

Brend
Model
Prečnik felne
Širina felne
Raspon rupa
Reset

BUTON Zakazivanje Zamene Guma Gif 4