Šta raditi u slučaju da vam se upali TPMS lampica

02 avgust

TPMS Schrader Back

Kada vam na kontrolnoj tabli svetli TPMS-lampica, budite oprezni! To znači da je pritisak u jednoj ili više guma ispod 25% od preporučenog.

Šta da radite u tom slučaju:

1. Nađite sigurno mesto tako da možete da stanete i proverite svoje gume.

Napomena: Ako se vozite pri većim brzinama (autoput), odmah čvrsto uhvatite volan sa obe ruke, jer, u slučaju da vam je guma probušena, potrebno je da budete spremnii da rukujete vozilom. Zatim, polako usporavajte i isključite se iz saobraćaja. 

NOVO - MOMO RF SERIJA ZA 2019.

12 jun

1

Momo Arrow Logo

RFSERIES ROTARYFORMEDsmall

 

Nakon velikog uspeha RF SERIJE u 2018, MOMO predstavlja 3 nova modela za 2019 godinu: RFX-01 - prvi model RF serije zamišljen i konstruisan posebno za SUV vozila, i atraktivne RF-04 i RF-05

NOVO - Schrader senzori pritiska u gumama

08 april

TPMS Schrader

TpmsTPMS - Sistem kontrole pritiska

TPMS (tyre pressure monitoring system) je sistem kontrole pritiska u gumama. To je elektronski sistem koji prati pritisak u gumama i upozorava vozača ukoliko dođe do promene pritiska, putem displeja ili signalnih lampica na instrument tabli.
Sastoji se od centralnog prijemnika podataka i četiri bežična modula na naplatku. Moduli mere trenutni pritisak u pneumatiku, uzimajući u obzir i temperature pneumatika.

KUPOVINA NOVIH GUMA

17 mart

Kupovina Guma

Šta treba da proverite pre nego što se odlučite na kupovinu novih guma ⇓

Nove gume mogu biti skupe, ali i neophodne za Vaše vozilo. Stoga nije iznenađujuće da se možete naći u iskušenju da se odlučite za najjeftiniju kupovinu guma koju možete naći. Ali, kupče, budi oprezan; kako kaže stara izreka „koliko para toliko muzike“, a trenutna ušteda može, dugoročno, imati kao posledicu veće troškove. Izbor pravih guma ne tiče se samo bezbednosti, on utiče i na ekonomičnost potrošnje goriva, upravljanje i zaustavni put, kao i na udobnost i kvalitet vožnje.

Dubina šare guma

03 mart

Dubina Sare

Kao što je od ranije poznato, prema novom "Pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima" koji se primenjuje od 4.5.2012. kada su u pitanju letnji pneumatici , Član 86. ovog Pravilnika navodi da dubina gazećeg sloja pneumatika mora biti viša od fabrički dozvoljene dubine označene TWI oznakama, odnosno ako iste ne postoje, najmanja dozvoljena dubina je 1,6mm.

Napominjemo da je u istom Članu ovog Pravilnika navedeno da pneumatici na istoj osovini vozila moraju biti jednaki prema proizvođaču, tipu, vrsti (letnji, zimski), konstrukciji (radijalni, dijagonalni i sa ukrštenim pojasevima), nosivosti i dimenzijama.

Produžena Garancija TAB akumulatora

01 oktobar

TAB Akumulatori

Nakon višegodišnjeg razvijanja savremenih i pouzdanih procesa proizvodnje, koji su rezultirali izuzetnim povećanjem kako kvaliteta, tako i pouzdanosti u radu.

Garantovani radni vek akumulatora produžen je kod sledećih pozicija:

  • Topla ENERGY* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
  • Topla TOP* program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!
  • Vesna POWER* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
  • Vesna PREMIUM program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!
  • TAB POLAR* program – garantni rok je produžen sa postojećih 32 meseca sada na 36 meseci!
  • TAB MAGIC* program – garantni rok je produžen sa postojećih 36 meseci sada na 40 meseci!

Zašto je vožnja sa zimskim gumama tokom leta opasna

23 februar

Zimske Gume Leti

Vreme je kada sa svojih vozila možemo skinuti zimske gume i montirati letnje.

Ipak, svi znamo da to nije zakonska obaveza, ali praktični testovi su pokazali zašto je to sasvim razumna odluka, a mi vas još jednom podsećamo na glavne probleme koje možete imati ako se odlučite da tokom prolećnih i letnjih meseci koristite zimske pneumatike.

Priprema vozila za put

17 jun

Priprema Vozila Za Put

 Pre polaska na put obavezan je pregled automobila pri čemu naročito treba obratiti paznju na:

  • uređaje za upravljanje
  • kočnioni sistem
  • stanje pneumatika